onsdag 17. mars 2010

Erindringsrom

Mens jeg jobber med den dumme sykdommen, bruker jeg mye tid som frivillig på Bekkelagshjemmet. Og der har de et "erindringsrom", som de kaller det. De fleste beboerene på Bekkelagshjemmet er demente. Og dette rommet er virkelig flott å ta de med til - for å mimre og for å gjenkjenne ting.

Men jaggu er det ikke fantastisk å være der inne for en 24 år gammel sjel også! Det ER så mye flotte ting der, at man kan gå berserk!

Som disse autentiske, gamle bildene fra Oslo by...

Eller dette nydelige, gamle kjøkkenet! Alle tingene er autentiske. Tenk på alle historiene disse tingene kunne fortalt...


Rommet er fullt
av nydelige detaljer og gjenstander. Gjenstander man kan stå og se på i all evighet!

En nydelig gammel sleiv - og noe som ser ut som en slags stapper... Vet ikke helt om det er det den ble brukt til... Nydelig er den i alle fall. Med en vakker blondesløyfe...

En herlig, gammel vekt - i en nydelig farge. Er så glad i denne fargen... Herlige utskjeringer har den også... Synes det er så tøft at det står "ulovlig ved kjøp og salg" på den.

Så det var en liten titt innom erindringsrommet vårt! :) Er det ikke herlig, kanskje?
Ellers så håper jeg at alle har det bra. Jeg blir ikke kvitt forkjølelsen! Og lurer veldig på når den har tenkt å dra sin vei...

11 kommentarer:

 1. Hei, silje! Så mange flotte, gamle ting!! Huff, sliter med ën forkjølelse jeg også ... som jeg ikke blir kvitt!! Jeg blir syk så fort noen nyser i min retning om dagen!! Slitsomt! Tror ikke immunforsvaret er på topp om dagen desverre;)

  Masse god bedring til deg, vennen!! Håper du snart er frisk og rask igjen!

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlett
 2. Hei hei, datt innom siden din jeg, å må si jeg syns det var veldig koselig her, mye inspirasjon og hente :O)

  Lurer også på en liten ting, hvordan får du de "overskriftene" over etiketter, Linker osv til og komme så nærme listene under om du skjønner ?
  Hos meg så havner de så høyt opp :\

  Uansett, ha en kjempefin dag videre,
  Klem Jatte :O))

  SvarSlett
 3. Hei vennen!
  Sååååå leit, at du fortsatt "hangler"! Putt på med masse c-vitaminer, eller lag deg et godt "hvitløksbrygg" - det bruker å hjelpe ;o)

  Herlig erindringsrom for de gamle og demente på Bekkelagshjemmet. Mange herlige detaljer som jeg veldig gjerne skulle hatt her hos meg - den gamle vekten og vaksebrettet er bare noe av det...

  Fortsatt god bedring til deg Silje!

  Goklem fra Hildegunn

  SvarSlett
 4. ANETTES HUS: Tusen takk, gode du! :) Og riktig god bedring til deg også! Stor klem

  JATTE: Beklager at jeg ikke har fått svart før nå. Liggi rett ut... :( Men jeg skal finne ut av hvordan jeg gjorde det. Har sett igjenom kodene mine - og vet faktisk ikke helt hvem av kodene du må bruke. Men lover å finne det ut i løpet av morgendagen! :)

  HESPE: Tusen takk, vennen! Jeg må da virklig bli frisk snart!

  LOVER Å TA TUREN INNOM DERE NÅR JEG HAR FÅTT LITT MER ORK! GLEDER MEG VELDIG TIL Å TITTE INNOM! :)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 5. JATTE:
  Nå skal jeg prøve å forklare da... :) Du må finne Sidebar Content:


  /* Sidebar Content
  ----------------------------------------------- */
  .sidebar {
  color: $sidebartextcolor;
  line-height: 1.5em;
  }

  Også er det "line-heigt" du må forandre. Jeg har forandret min til 1.5

  Håper du skjønte noe av dette! :)

  SvarSlett
 6. Hei igjen, takk for hyggelig kommentar :)
  Jeg prøvde det su skrev, men det var allerede 1.5 på min ? kanskje jeg skal prøve å ta den enda mindre ? :o))

  Ha en fin helg,
  Klem Jatte :O)

  SvarSlett
 7. Hei hei :)
  man finner fine og spennende blogger når man titter rundt på blogger. ser du også har et krypinn slik som meg. (overskriften) :)

  Så lurer jeg på en ting. åssen får man sånn skrift over linkene osv?? Syns det var så tøft og veldig fint :)

  Hilsen Milena Marie

  SvarSlett
 8. JATTE: Hmm... Kanskje jeg fant feil kode inni stilsettet mitt, da? Eller gikk det med å gjøre tallet mindre? Si i fra hvis ikke, så skal jeg finne ut av det! :)

  MITT LILLE KRYPINN: Hei, hei! :) He he - ja! Har et lite krypinn, jeg også! :)

  Det jeg har gjort, er å lage skriften inne på www.mylivesignature.com - deretter lagret jeg bildet av signaturen på dataen min. Det neste man må gjøre da, er å sette bildene inn i stilsettet ditt. Der hvor du kan legge til ting i sidebaren. Jeg fjernet teksten "Link" "Arkiv" osv - og erstattet de med disse bildene!

  Håper du forsto noe av det? Det vil mest sansynlig bli litt mellomrom mellom bildet og det under. (Samme problem som Jatte har) - jeg prøver å finne ut hva jeg har gjort for å minske mellomrommet... Er bare så lenge siden jeg lagde denne siden nå, at jeg ikke helt husker hvilken kode jeg brukte... men skal finne det ut! :)

  Rop ut hvis dette var helt uforståelig - eller om du trenger hjelp!

  God helg! :)

  SvarSlett
 9. SÅ masse fin...de hadde stil i GAMMLE dager....God bedring til deg!!

  Tips: En spiseskje med epledikk...i et vannglass m ed vann...smaker grusomt de første gangene ...men så blir det liksom godt!!! morgen og kveld!

  =)))))

  SvarSlett
 10. Hei igjen :-)

  Takk for tilbakemelding. så ikke svare føre nå, men bedre en dag etter en flere dager ;-)

  Ja jeg forsto hva du mente, men nå må jeg bare klare å ordne dette å da. hehe.

  SvarSlett
 11. Det var et helt nydelig rom, og veldig bra at det kan være til hjelp for demente mennesker som sliter!! Jeg så en dokumentar fra Danmark en gang om denne type behandling/hjelp for demente, og jeg satt og tørket tårer når jeg så hva det gjorde med noen av de gamle. Det var som om de glemte alt det vonde en liten stund og bare satt og smakte på gamle dager med et smil om munnen. Fantastisk å se!! Og god bedring til deg og forkjølelsen. Spis hvitløk til det ryker av ørene på deg, det hjelper ;)

  SvarSlett