lørdag 20. februar 2010

Jernvitriol

Jeg har oppdaget noe helt genialt!! Nemlig Jernvitriol!! Den gjør nytt tre gammelt!!
Jeg testet det ut på en bladkurv i stygg furu:

FØR:
 
ETTER:
Etter-bildet er tatt dagen etter jeg påførte jernvitriolen. Nå - ca 2 mnd etter, er resultatet enda bedre. Det tar ca 3mnd før effekten er helt ferdig
 
Man kan se at den får et mye eldre preg etter en stund...
Jernvitriol kan fåes kjøpt hos bl.a. Jernia. Hvis din lokale Jernia ikke har den inne, kan de nok bestille. Det ser ut som grønn sand. Og du blir anbefalt å kjøpe med kjønnrøk også. Mer om jernvitriol kan du bl.a. lese her.
Jeg har en god del planer med jernvitriolen min, for å si det sånn! :)

Håper alle har en super lørdag! :)

14 kommentarer:

 1. Så utrolig stilig - dette har jeg aldri hørt om!!! Hm, må kanskje få dette i hus ja ;o)

  Nå skal jeg snart fyke ut døren til hyggelig venninnemiddag - blir kjempekos!

  Ønsker deg en flotters lørdagskveld - koooos deg!

  Stor klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 2. Jøss, det bel jammen fint! Et kjempegodt tips med andre ord :-) Håper du får en finfin lørdag videre!

  SvarSlett
 3. Supert tips! Det må prøves! Resultatet ditt ble jo kjempeflott.Her jeg bor er det så mye snø og dårlige kjøreforhold ute, at det er supert å holde på med inneaktiviteter. Ønsker deg en fortsatt flott helg
  Klem fra Thea

  SvarSlett
 4. Dette tipset skriver jeg bak øret!!! Genialt!!!

  SvarSlett
 5. HESPE: Håper du koste deg på vennindekveld, Hildegunn! :) I dag er det endelig sol igjen her! Håper du også har sol! Og at søndagen er fin :)
  Søndagsklem fra meg

  HVIT VILLA: :) Håper lørdagen din var fin! Og at søndagen også er det!

  FIOLKRANSEN: Ja! Da er det virkelig ikke dumt å finne noe å pusle med inne, altså! Man blir jo helt tullete av dette været!!
  Håper du har en strålende søndag! :)
  Klem

  MARIAS SKRIBLERIER: Så bra! Moro å kunne dele tips, altså! :D

  SvarSlett
 6. I like it!! :D Selv om den var fin i furu også da... Ehm... Kremt... Hehe ;)

  SvarSlett
 7. Heligland så rått! Det er jo så mange ting som kunne vært så vakre, bare de hadde vært i et annet materiale/tresort. Her fant jeg løsningen;) Dette må jeg nesten få prøvd=)

  SvarSlett
 8. For et godt tips! Det gjorde virkelig underverker, ser jeg! Og ingenting er vel bedre enn å gjøre noe gammelt litt mer "nytt" og tidsriktig, i stedet for å måtte kaste det. Sånt liker vi! Takk for tipset :) Ønsker deg en strålende kveld.

  SvarSlett
 9. DATT: Nuvel! He he! :D Jeg hater furu! Men det er bra smaken er som baken, da gitt! :)

  ANNE LINE: Ja, ikke sant?!?! ER så enig! Er derfor sjeleglad for at jeg fant dette produktet, altså! :) Prøv det! Du kommer til å elske det! Bare husk at det tar litt tid før det ferdige resultatet begynner å vise seg! :)

  ASTRID: Det gjør virkelig underverker, altså! Og du har helt rett! :) Ønsker deg også en herlig kveld videre! Og i og med at den snart er over - så ønsker jeg deg en god natt også! :)

  MARIANNE: Tusen takk! :) Det er nesten magi, dette her! :)

  SvarSlett
 10. hei hei =)
  Veldig kult resultat du fikk og FInfin blogg !!
  Jeg har selv behandlet et spisebord med jernvitriol nettopp. Målet var et gammelt preg. Derfor pusset jeg det godt til det ikke var lakkrester igjen, skrapet opp bordet og lagde masse riper i det.
  Etter at jeg har behandlet det med jernvitriol ser det ikke fint ut. Fargen har kun trekt inn i ripene....(kanskje logisk nok?) vurderer å høvle opp hele bordet for så å ta et nytt strøk.. har du andre ideer/peiling på hva jeg kan gjøre?

  SvarSlett
 11. Anonym:

  Hei, hei! :)

  Sånn med en gang, så høres det for det første ut som noe jeg kunne gjort - nemlig å skrape opp bordet, uten å tenke på at jernvitriolen kunne finne på å kun trekke seg inn der. :)

  Jeg er absolutt ingen ekspert på jernvitriol, gitt! Men hvis jeg var deg, ville jeg nok høvla over hel shiten, og prøvd på nytt - uten å skrape opp bordet først! :) Jernvitriol vil gi bordet et så gammelt og herlig uttrykk at du egentlig ikke trenger at det er oppskrapt! Det man også må huske på, er at jernvitriol bruker litt tid, før det endelig resultatet kommer. Avhengig av hvor mye sollys osv bordet får på seg. Men ca 3 mnd tar det. Bladkurven min forandret seg vel i ca 3 mnd. Nå er den ferdig "utviklet" og enda finere enn den var dagen etter jeg satte den inn! :)

  Egentlig ikke så mye tips og råd på hvordan du kan gjøre det, dette her! :) Annet enn at jeg ville gjort det på nytt! Hvis du vil ha et enda eldre og shabby uttrykk på bordet når den er ferdig behandlet med jernvitrioloen, kunne du f.eks. ha slått inn noen gamle, store spikre i det? Eller "sølt" litt malingsflekker her og der?

  Lykke til i alle fall! :) Bare å spørre om det skulle være noe igjen. :)

  Takk for koselige ord om bloggen min! :)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 12. Hei, hva med å påføre med svamt istedenfor pensel? har du noe erfaring med det -

  SvarSlett
 13. Zalo hjelper for å få blandingen til å trekke inn. Hvis du dusjer lett med vann nå og da, gjør det at prosessen forkortes. :)

  SvarSlett