mandag 1. februar 2010

Hvordan endre overskrift

Jeg har fått noen spørsmål om hva skriften på overskriftene mine heter - og om hvordan man endrer den. Så nå skal jeg prøve å forklare det ordentlig og nøye :)

En skrifttype kalles for "font". Altså Times New Roman, som de fleste kjenner til, er et eksempel på en font. Fonten jeg bruker til overskrift, heter 'Kunstler Script"

For å endre overskrift, må du endre HTML-kodene dine. Dette gjør du ved å gå inn på 'TILPASS' - 'UTFORMING' - 'ENDRE HTML'

Bla så nedover til du finner /* Posts:


Når du har funnet denne "overskriften" - finner du .post h3 {Det er her vi endrer kodene for å få overskriften. Jeg har min midstilt. Og i tillegg måtte jeg endre størrelsen på overskriften, da denne skrifttypen er veldig liten. Så - hvis du vil ha det akkurat som meg, så kopierer du helt enkelt koden under:

.post h3 {
margin:.25em 0 0;
padding:0 0 4px;
font-size:420%;
font-weight:normal;
line-height:1.4em;
color:$titlecolor;
font-family: Kunstler Script, Edwardian Script ITC, Zapfino Extra, Gabriola;
text-align: center;
}

Der etter limer du den inn i din egen HTML-mal. Merk alt f.o.m. .post h3 { t.o.m. } og lim inn.

Jeg har merket med rødt, sånn at dere skal se hvor Kunstler Script kommer inn i koden. De navnene som kommer etter Kunstler Script, er back-up fonter. Det er nemlig ikke alle som har de samme fontene instalert på sin datamaskin. Det kommer an på hvor ny PC'en er osv. Et eksempel på en type skrift en med en gammel PC kan se, er:


Ergo har vi gjort sånn at alle kan se en fin løkkeskrift over innleggene våre :)

Hvis du ikke vil ha overksriftene dine midtstilt, finner du: text-align: center; i koden du nettopp limte inn. Også endrer du 'center' til 'left'...

Håper dette var forståelig! Bare spør i vei hvis det er noe dere lurer på! Beklager at bildene ble litt gromsete! Håper dere greier å se eksemplene likevel...

15 kommentarer:

 1. Heisann....
  tusen takk så veldig grei ut den der.....men hvor fant du koder til de forskjellige skrftyper???mas mas mas mas:):)
  Hei då..
  goeklemmer sendes

  SvarSlett
 2. ElinAnita: De finner jeg på Microsoft Word! For det er et program som de fleste har! Så bare let og kos deg der inne! Du kan ha hvilken som helst font derfra du vil. Da skriver du i så fall bare inn navnet på fonten du liker, istedenfor Kunsler Script, eller Edwardian Script ITC... :) Du kan finne på nettet også! Men da må du laste de ned og instalerer de til din PC. Det vil i tillegg være lite sansynlig at det er så mange som vil se overskriftstypen din hvis du finner noen på nettet. Nettopp fordi de ikke har lastet dem ned til sin PC... :)

  Goeklemmker mottas med gleder - og gode sendes tilbake :D

  SvarSlett
 3. Hei! Fant bloggen din nå - så koselig den er! Jeg har lagt meg til som følger, og kommer gjerne innom igjen!

  Dette var et nyttig tips! :) Skulle gjerne endret både det ene og det andre på bloggen min, men er litt redd for å klusse det til, så jeg har ikke utforsket så mye enda. Men med en sånn beskrivelse, skal du se jeg får det til! ;)

  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 4. FRO: Så koselig!! :D Det setter jeg kjempe pris på! Og du er mer enn hjertelig velkommen som følger! :) Kjempe moro! Og så bra hvis du får nytte av beskrivelsen min! :)Det er litt voldsomt sånn ved første øyekast. Men det kan være lurt å kopiere hele oppsettet ditt - og lagre det i Word, før du setter i gang og eksprimenterer! :)

  Ha en super kveld, du også! :)

  Klem :)

  SvarSlett
 5. det er så kjekt med slike flinke pc jenter!!!!
  dere finner jo utav alt.....Kos deg!!!

  SvarSlett
 6. heisann...
  det der gikk som smurt......nå har jeg fin overskrift...trallallalalala..du må ta en titt:)
  I html koden er det bare navnet jeg forandrer da??Jeg har jo den store HTML boken....men den er i kjelleren.......lagde web sider for 10 år siden...og da kodet jeg hele siden....men slik er det når en ikke har jobbet med det:(
  Kos deg masse
  kjeeeeempe klem og takk takk...:)

  SvarSlett
 7. Hei igjen........skjønner ikke hva det er...prøver og legge meg som følger via google...men den vil ikke???!!!!!
  Åhhh alltid skal det være noe og træle med:)
  Hei då

  SvarSlett
 8. TONE: :) Blitt nesten en hobby det der, altså! Etter at jeg fikk litt dreisen på det! :)

  ElinAnita: Se der, ja! Der fikk du det jo til! Nydelig, altså! :) Bare hyggelig å hjelpe! Hvis jeg forstår spørsmålet ditt rett, så er det ikke bare navnet som er endret i den koden jeg gav deg. Der er størrelsen og midstilt tekst også redigert. Men der hvor det står: font-famliy: bytter du navnet på fonten - til en hvilken som helst! :)

  Det er noen som har slitt med å bli følger. Men nå tror jeg at jeg har fikset problemet. For jeg hadde en apostrof (') i navnet mitt. Fjernet den nå. Men du står som følger nå. Jeg ser i alle fall det! :) Kjempe koselig at du vil bli følger forresten! :)

  Stor mandagsklem :)

  SvarSlett
 9. Hejsa. TAK for denne beskrivelse af det med overskriften; du er da for sød sådan at hjælpe os andre. Må jeg spørge, hvordan gør man så, hvis man som dig, gerne vil have det i underskriften også (jeg tænker på "klem silje") ?.

  P.s. Jeg er også faldet for den tantastiske bog, som du også er og har også bestilt den hjem til min netbutik... ja moden smitter jo... :-)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for tipset! Synes bloggen din er så flott at jeg vil gi videre en award jeg fikk til deg! Håper du synes det er ok

  Ha en flott Onsdag
  Klem fra Thea

  SvarSlett
 11. CONNY: Det er bare hyggelig å hjelpe :) Den skriften 'klem Silje' - den har jeg skaffet på www.mylivesignature.com ... Der er det forklart trinn for trinn hvordan du gjør det. Du limer inn en kode i HTML-malen din, her også! :)

  Å!! Den boken er så fantastisk!! :)

  FIOLKRANSEN: Å!! Tusen takk!! :D Nå ble jeg kjempe rørt og glad!! Så det er MER enn OK!! Tusen takk skal du ha! :)

  Ha en super dag, du også! Og igjen - tusen takk!
  Stor klem tilbake

  SvarSlett
 12. Hei :-)
  jeg bruker blogg.no
  ikke blogspot.

  og trenger hjelp med å endre overskriften , men får det ikke til! ?

  www.annacecilia.blogg.no

  SvarSlett
 13. hvor finner jeg ''tilpass utforming'' ? helst svar som kommentar ! :)

  SvarSlett
 14. ELISE: Det har tydeligvis endret seg litt her inne. Nå trenger du ikke lenger gå på "TILPASS" først... Det er en egen meny som heter "UTFORMING" nå.

  Hvis du er logget på bloggen din - og går inn på selve bloggen, står det en knapp som heter nettopp "UTFORMING" oppe til høyre i hjørnet øverst på siden (der hvor du også logger deg på og av)

  Håper du skjønte det - hvis ikke si ifra, så skal jeg prøve å forklare det bedre!!

  Klem

  SvarSlett
 15. jeg trenger virkelig hjelp med overskriften, får virkelig ikke til å midtstille den! Prøvde det du skrev i innlegget her, men det nærmeste jeg fant innen post var:
  h3.post-title, .comments h4 {
  font: $(post.title.font);
  margin: .75em 0 0;
  }

  Trenger hjelp fortest mulig!!

  SvarSlett