onsdag 7. april 2010

Mormors gamle rev

Da jeg åpnet mitt 'Lev Landlig' i desember, fikk jeg nesten gråten i halsen da denne repotasjen lyste mot meg.
" Reven i ovnskroken"
Min kjære, vakre mormor har nemlig denne reven. Pluss en til, til og med. Og jeg har helt siden jeg var liten elsket disse revene. Det er masse jeg forbinner med mormor - men disse revene kommer høyt opp på lista.
Se - her sitter de så gode i vinduet hennes! Hun kjøpte en til svigermoren sin - og en til sin egen mamma. Det var i forbindelse med en 50 årsdag. I alle fall den ene av dem. Men jeg husker ikke riktig hvem av de heldige madammene som fikk den til sin fødselsdag.
Det får meg til å tenke litt. Tenke på hva som ville skjedd hvis jeg gav en venninde en slik rev i 30 års presang. De hadde trodd jeg var blitt gal - og sendt den på loppemarked. Nå er det liksom iPod, smykker og rådyre sminkeprodukter som ansees som skikkelige pressanger. Og vi kaster rundt oss med gaver og kreditkort - og tenker sjeldent gjennom hva og hvorfor vi gir til andre.
Men jeg ser for meg mormor på handletur. Som leter etter den ene spesielle tingen hun kan gi bort i pressang. Også fant hun til slutt denne nydelige reven. Med det snille ansiktet. Den var nok kjempe dyr. Og mormor hadde helt sikkert spart for å få råd til en skikkelig pressang til sin svigermor. 

Som jeg elsker mormors gamle rever... Og som jeg skulle ønske slike pressanger sto høyt hos min generasjon. Om ikke annet ble jeg i alle fall varm om hjertet da jeg så den i bladet mitt. Revene til mormor har i alle fall et godt hjem! Og er fulle av både gamle og nye minner! :)

Håper alle har det fint - selv om hverdagen har begynt igjen! ;)

photo: Lev Landlig og siljeslillekrypinn

7 kommentarer:

 1. så utrolig skjønn rev. Det var så vakkert skrevet også. God klem fra Monica

  SvarSlett
 2. Ja, enig - vakkert skrevet og nydelig rev ♥
  Flotte bilder også. Ønsker deg en fin kveld videre... Klem fra Mette

  SvarSlett
 3. SÅ FLOTTE de revene var og for en god historie som låg bak!!!

  Kos deg i aften !!

  SvarSlett
 4. Så morro. Revene var jo bare nydelige! Har en award til deg på sia mi:)

  Klem fra Thea

  SvarSlett
 5. Så koselig det var her inne hos deg! Revene er jo bare så søte!!! Så gøy at du kom over artikkelen og så den samme reven. Så fint det ble på kjøkkenet med de røde og hvite detaljene. Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg. Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 6. Så herlige rever :)

  Oliventre er så fint - jeg har sett de mange steder, feks Plantasjen.

  God helg til deg!!
  Kjersti

  SvarSlett
 7. Du, dette var så fint skrevet og jeg tror du treffer noen viktige punkter!! Jeg hadde nok ikke merket meg spesielt ved de revene hvis jeg hadde sett dem i en butikk, men etter å ha lest dine ord om dem synes jeg også de er skjønne og unike :) Håper du har en fin dag!!

  SvarSlett